menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

To ciasto robimy w trochę innej kolejności niż inne miodowniki. Zaczynamy od ubicia 10 białek z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodajemy do piany żółtka, mieszamy i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec mieszamy masę z płynnym miodem. Formę smarujemy masłem, wkładamy do niej masę i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200°

ocena:

Chonek łejkech – miodownik żydowski

składniki

-350 g mąki (ok. 2 szklanki)
-10 jajek
-po 200 g cukru i płynnego miodu
-2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

To ciasto robimy w trochę innej kolejności niż inne miodowniki. Zaczynamy od ubicia 10 białek z cukrem na sztywną pianę. Następnie dodajemy do piany żółtka, mieszamy i stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na sam koniec mieszamy masę z płynnym miodem. Formę smarujemy masłem, wkładamy do niej masę i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200°

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję