menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pałki obmyć i ugotować z 1 łyżeczką soli(ok 30min). Odsączyć z wywaru i obtoczyć w mace. Jajka wymieszać z polowa szklanki wody i przyprawami według uznania. Mięso namaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej, czynność powtórzyć 2 razy. Smażyć na średnio gorącym, głębokim oleju na złoto.

ocena:

Chrupiące pałki z kurczaka

składniki

  • Pałki z kurczaka 8 szt,
  • 2 jajka,
  • pol szklanki wody,
  • mąka,
  • papryka słodka i ostra,
  • zioła prowansalskie,
  • sól, pieprz,
  • rozmaryn, oregano,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pałki obmyć i ugotować z 1 łyżeczką soli(ok 30min). Odsączyć z wywaru i obtoczyć w mace. Jajka wymieszać z polowa szklanki wody i przyprawami według uznania. Mięso namaczać w jajku i obtaczać w bułce tartej, czynność powtórzyć 2 razy. Smażyć na średnio gorącym, głębokim oleju na złoto.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję