menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Udka natrzyj pozostałymi składnikami marynaty i włóż w naczyniu żaroodpornym do pieczenia. Po 20 minutach dynię dopraw: solą, pieprzem, rozmarynem i sokiem z cytryny.
Udka wyjmij na deskę. Dynię w naczyniu żaroodpornym wymieszaj w sosie powstałym z pieczenia kurczaka. Na dynię połóż z powrotem udka i piecz w 180°C przez 25-30 minut.

ocena:

Chrupiące udka z kurczaka z pieczoną dynią

składniki

marynata:
  • 4 udka z kurczaka
  • 4 utarte ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól, pieprz
dynia:
  • 600 g miąższu dyni pokrojonego w kostkę
  • 3 gałązki rozmarynu
  • sok z połówki cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Udka natrzyj pozostałymi składnikami marynaty i włóż w naczyniu żaroodpornym do pieczenia. Po 20 minutach dynię dopraw: solą, pieprzem, rozmarynem i sokiem z cytryny.
Udka wyjmij na deskę. Dynię w naczyniu żaroodpornym wymieszaj w sosie powstałym z pieczenia kurczaka. Na dynię połóż z powrotem udka i piecz w 180°C przez 25-30 minut.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję