menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chrzan myjemy, obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Następnie przelewamy go wrzątkiem i odciskamy. Jabłka myjemy, kroimy i gotujemy w małej ilości wody. Przecieramy przez sito, mieszamy z mąką i zagotowujemy. Dodajemy wywar, sok z cytryny, chrzan. Mieszamy wszystkie składniki i przyprawiamy do smaku solą i cukrem. Można podczas gotowania jabłek dodać też trochę żurawin.

ocena:

Chrzan z jabłkiem

składniki

  • 6 łyżek utartego chrzanu
  • 2 duże winne jabłka
  • kilka łyżek wywaru
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka mąki
  • sól, cukier

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Chrzan myjemy, obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Następnie przelewamy go wrzątkiem i odciskamy. Jabłka myjemy, kroimy i gotujemy w małej ilości wody. Przecieramy przez sito, mieszamy z mąką i zagotowujemy. Dodajemy wywar, sok z cytryny, chrzan. Mieszamy wszystkie składniki i przyprawiamy do smaku solą i cukrem. Można podczas gotowania jabłek dodać też trochę żurawin.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję