X

Czego szukasz?

Przepis
SosySosy ciepłe

Chrzan z jabłkiem

Składniki

  • 6 łyżek utartego chrzanu
  • 2 duże winne jabłka
  • kilka łyżek wywaru
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka mąki
  • sól, cukier

Sposób przygotowania

Chrzan myjemy, obieramy i ucieramy na drobnej tarce. Następnie przelewamy go wrzątkiem i odciskamy. Jabłka myjemy, kroimy i gotujemy w małej ilości wody. Przecieramy przez sito, mieszamy z mąką i zagotowujemy. Dodajemy wywar, sok z cytryny, chrzan. Mieszamy wszystkie składniki i przyprawiamy do smaku solą i cukrem. Można podczas gotowania jabłek dodać też trochę żurawin.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również