menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę podziel na 2 części. 100 g zetrzyj na tarce a 50 g rozpuść w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Połącz ze sobą startą czekoladę, mąkę, masło, cukier, kakao, jajka, cukier wanilinowy i wszystko wyrób na jednolitą masę. Masę wykładaj łyżeczką na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw na 15 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Ciastka ostudź a potem składaj po 2 – w środku posmaruj je płynna czekoladą, która spowoduje że ciasteczka się skleją. Gotowe ciasteczko możesz posypać cukrem pudrem.

ocena:

Ciasteczka Gaji z czekoladą

składniki

  • 300 g mąki
  • 150 g ciemnej czekolady
  • 150 g masła
  • 200 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Czekoladę podziel na 2 części. 100 g zetrzyj na tarce a 50 g rozpuść w kuchence mikrofalowej lub kąpieli wodnej. Połącz ze sobą startą czekoladę, mąkę, masło, cukier, kakao, jajka, cukier wanilinowy i wszystko wyrób na jednolitą masę. Masę wykładaj łyżeczką na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Blaszkę wstaw na 15 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Ciastka ostudź a potem składaj po 2 – w środku posmaruj je płynna czekoladą, która spowoduje że ciasteczka się skleją. Gotowe ciasteczko możesz posypać cukrem pudrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję