menu
fot. Lubomir Lipov

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki włóż do miski. Mieszaj ręką, dopóki się dobrze nie połączą masa powinna mieć konsystencję kruchego ciasta. Zagniecione ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na grubość 7–8 mm i foremkami wycinaj z niej ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp mąką, nakłuj widelcem i piecz na rumiano, około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

ocena:

Ciastka Alberty

składniki

  • 350 g mąki pszennej
  • 50 g masła
  • 100 g cukru
  • 2 żółtka
  • 100 ml mleka
  • 1 laska wanilii
  • łyżeczki sody
  • łyżeczki soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wszystkie składniki włóż do miski. Mieszaj ręką, dopóki się dobrze nie połączą masa powinna mieć konsystencję kruchego ciasta. Zagniecione ciasto podziel na dwie części. Każdą rozwałkuj na grubość 7–8 mm i foremkami wycinaj z niej ciasteczka. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp mąką, nakłuj widelcem i piecz na rumiano, około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję