menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania


Jabłka Pokrój w pół plastry. Na patelni rozpuść masło. Jabłka chwilę podduś, aż lekko zmiękną. Dosłownie 2 minuty. Pod koniec, wsyp cukier waniliowy i cynamon.
Ciasto pokrój w prostokąty 8 x 15 cm. Na jedną połowę nałóż nadzienie jabłkowe. W drugiej zrób nacięcia co 2-3 cm pod skosem. Sklej brzegi ciastek lekko przyciskając obie warstwy.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15-20 minut w 190°C stopniach, aż ciasto się zrumieni. Można jeszcze wierzch posmarować jajkiem lub roztopionym masłem.

ocena:

Ciastka francuskie z jabłkiem

składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2-3 twarde jabłka
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżka masła

    Biały lukier cytrynowy

  • 100 g cukru pudru
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • ew. jeszcze łyżka ciepłej wody

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania


Jabłka Pokrój w pół plastry. Na patelni rozpuść masło. Jabłka chwilę podduś, aż lekko zmiękną. Dosłownie 2 minuty. Pod koniec, wsyp cukier waniliowy i cynamon.
Ciasto pokrój w prostokąty 8 x 15 cm. Na jedną połowę nałóż nadzienie jabłkowe. W drugiej zrób nacięcia co 2-3 cm pod skosem. Sklej brzegi ciastek lekko przyciskając obie warstwy.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15-20 minut w 190°C stopniach, aż ciasto się zrumieni. Można jeszcze wierzch posmarować jajkiem lub roztopionym masłem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję