menu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Biszkopt: Jajka utrzec z cukrem na gładką puszystą masę, następnie dodawać stopniowo przesianą makę wymieszaną z kawą rozpuszczalna(kawę należy przesiac przez siteczko by pozbyć sie grudek) i proszkiem do pieczenia. Ciasto wstawić do piekarnika na 30-35 min i piec w tem. 180C Pianka: galaretke rozpuścic w szklance wody, ubic pianę z białek i dodać do niej cukier puder( również dalej ubij

 

ocena:

Ciasto kawowe z kremem czekoladowym

składniki

Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 5 łyżek maki
  • 1 łyzka kawy rozpuszczalnej
Gotowy krem czekoladowy
Pianka:
  • 2 białka
  • 1 łyżka cukru pudru
  • galaretka truskawkowa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Biszkopt: Jajka utrzec z cukrem na gładką puszystą masę, następnie dodawać stopniowo przesianą makę wymieszaną z kawą rozpuszczalna(kawę należy przesiac przez siteczko by pozbyć sie grudek) i proszkiem do pieczenia. Ciasto wstawić do piekarnika na 30-35 min i piec w tem. 180C Pianka: galaretke rozpuścic w szklance wody, ubic pianę z białek i dodać do niej cukier puder( również dalej ubij

 

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję