menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. 
  2. Do misy miksującej włóż pokrojone w kostkę masło, dodaj cukier puder i mieszaj 45 sek/ obr 1,5
  3. Następnie dodaj jajka i śmietanę. Mieszaj 1 min/obr 3.
  4. Po dokładnym połączeniu się masła, cukru i jajek dodaj dwa rodzaje mąk oraz proszek do pieczenia, skórkę cytrynową i ekstrakt waniliowy. Miksuj 1 min/ obr.3
  5. Przełóż ciasto do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Ułóż na cieście brzoskwinie lub inne dowolne owoce i wstaw do piekarnika na 50 minut. Sprawdź metodą „suchego patyczka” czy ciasto jest już gotowe. Po wystudzeniu, posyp cukrem pudrem.
ocena:

Ciasto ucierane z owocami (Thermomix)

składniki

  • 4 jajka
  • 240 g mąki pszennej
  • 160 g mąki ziemniaczanej
  • 200 g masła w temperaturze pokojowej
  • 200 g cukru pudru
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (płaskie)
  • dowolne owoce (ja wybrałem brzoskwinie z puszki)
  • skórka otarta z jednej cytryny
  • 1 łyżeczka esencji waniliowej
  • szczypta soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania
  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C. 
  2. Do misy miksującej włóż pokrojone w kostkę masło, dodaj cukier puder i mieszaj 45 sek/ obr 1,5
  3. Następnie dodaj jajka i śmietanę. Mieszaj 1 min/obr 3.
  4. Po dokładnym połączeniu się masła, cukru i jajek dodaj dwa rodzaje mąk oraz proszek do pieczenia, skórkę cytrynową i ekstrakt waniliowy. Miksuj 1 min/ obr.3
  5. Przełóż ciasto do formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Ułóż na cieście brzoskwinie lub inne dowolne owoce i wstaw do piekarnika na 50 minut. Sprawdź metodą „suchego patyczka” czy ciasto jest już gotowe. Po wystudzeniu, posyp cukrem pudrem.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję