menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukinię przkrój wzdłóż na pół, wydrąż środek. Cebulę, paprykę i wnętrze cukinii pokroj w kostkę, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa przesmaż na oliwie, pod koniec dodaj pomidory, sól, pieprz i posiekaną bazylie. Duś około 10 minut aż warzywa zmiękną, po czym napełnij farszem cukinię, skrop oliwą i włóż do rozgrzanego piekarnika  do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie posyp cukinię tartym serem i zapiekaj jeszcze kilka minut aż ser się zrumieni. Danie możemy podawać samodzielnie lub z dodatkami jak np. kasza kuskus.

ocena:

Cukinia faszerowana

składniki

  • 2 cukinie
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • pół cebuli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2-3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 puszka pomidorów
  • 300 g startego żółtego sera
  • kilka listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cukinię przkrój wzdłóż na pół, wydrąż środek. Cebulę, paprykę i wnętrze cukinii pokroj w kostkę, czosnek w plasterki. Wszystkie warzywa przesmaż na oliwie, pod koniec dodaj pomidory, sól, pieprz i posiekaną bazylie. Duś około 10 minut aż warzywa zmiękną, po czym napełnij farszem cukinię, skrop oliwą i włóż do rozgrzanego piekarnika  do 180 stopni na około 15 minut. Po tym czasie posyp cukinię tartym serem i zapiekaj jeszcze kilka minut aż ser się zrumieni. Danie możemy podawać samodzielnie lub z dodatkami jak np. kasza kuskus.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję