menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Marchewki obieramy, płuczemy i kroimy w drobną kostkę, zalewamy 1 l gorącej wody, dorzucamy rodzynki i gotujemy, aż marchewka będzie bardzo miękka, a woda zmniejszy swoją objętość o połowę. Doprawiamy całość cukrem, cynamonem, szczyptą soli, a na końcu zasmażką przygotowaną z tłuszczu i mąki.

ocena:

Cymes z marchewki – kuchnia żydowska

składniki

  • 200 g marchewki
  • 25 g rodzynek
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka masła, oleju, a najlepiej gęsiego smalcu
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • cukier, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Marchewki obieramy, płuczemy i kroimy w drobną kostkę, zalewamy 1 l gorącej wody, dorzucamy rodzynki i gotujemy, aż marchewka będzie bardzo miękka, a woda zmniejszy swoją objętość o połowę. Doprawiamy całość cukrem, cynamonem, szczyptą soli, a na końcu zasmażką przygotowaną z tłuszczu i mąki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję