menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Papierówki zetrzeć na grubej tarce. Na każdy kilogram tak startych jabłek wcisnąć sok z 4 cytryn, starannie wybierając pestki. Z 1,5 kg cukru i 3 szklanek wody ugotować syrop. Jabłka z cytryną wrzucić do syropu i smażyć 15 – 20 minut, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym. Nakładać do słoików, dobrze zamknąć. Nie wymagają dodatkowej apertyzacji. Smacznego!!

ocena:

Cytrynowe papierówki

składniki

  • 1 kg startych papierówek
  • 3 szklanki wody
  • 1,5 kg cukru
  • 4 cytryny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Papierówki zetrzeć na grubej tarce. Na każdy kilogram tak startych jabłek wcisnąć sok z 4 cytryn, starannie wybierając pestki. Z 1,5 kg cukru i 3 szklanek wody ugotować syrop. Jabłka z cytryną wrzucić do syropu i smażyć 15 – 20 minut, najpierw na większym ogniu, potem na mniejszym. Nakładać do słoików, dobrze zamknąć. Nie wymagają dodatkowej apertyzacji. Smacznego!!

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję