menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ścinamy dokładnie z wszystkich cytryn ich górne części i wydrążamy zawartość, wyrzucając pestki, a odkładając miąższ i sok. Rybki z konserwy rozcieramy na jednolitą masę z masłem i musztardą, przyprawiamy do smaku papryką i pieprzem. Mieszamy z miąższem i sokiem z cytryn, wg. własnych smakowych upodobań. Dodajemy ubite na parze białko, mieszamy i doprawiamy. Napełniamy nadzieniem cytryny i wstawiamy do lodówki. Podajemy w kieliszkach do jajek przyprawione gałązką mięty lub natki pietruszki.

ocena:

Cytryny faszerowane rybą – Limón relleno de pescado.

składniki

  • 6 dużych świeżych cytryn
  • 1 puszka tuńczyka lub sardynek
  • 2,5 łyżki masła
  • ostra musztarda
  • papryka
  • świeżo zmielony pieprz
  • 1 białko
  • mięta lub natka pietruszki.

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ścinamy dokładnie z wszystkich cytryn ich górne części i wydrążamy zawartość, wyrzucając pestki, a odkładając miąższ i sok. Rybki z konserwy rozcieramy na jednolitą masę z masłem i musztardą, przyprawiamy do smaku papryką i pieprzem. Mieszamy z miąższem i sokiem z cytryn, wg. własnych smakowych upodobań. Dodajemy ubite na parze białko, mieszamy i doprawiamy. Napełniamy nadzieniem cytryny i wstawiamy do lodówki. Podajemy w kieliszkach do jajek przyprawione gałązką mięty lub natki pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję