menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby opłukać w zimnej wodzie i pokroić w paski. Jabłko obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach. Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę i chwilę przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć, oprószyć pieprzem i solą jeśli trzeba, wlać resztę oleju i dobrze wymieszać. Sałatka stanowi doskonały dodatek do ryb i wszelkich chudych mięs.

ocena:

Czosnkowa sałatka grzybowa

składniki

  • 2 szklanki kiszonych grzybów
  • 2 niewielkie cebule
  • 2 gotowane ziemniaki
  • 1 kwaskowate jabłko
  • pół szklanki oleju
  • 4 duże ząbki czosnku
  • pieprz, sól (nie koniecznie)

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Grzyby opłukać w zimnej wodzie i pokroić w paski. Jabłko obrać i utrzeć na tarce o dużych otworach. Ziemniaki i cebulę pokroić w kostkę i chwilę przesmażyć na 2 łyżkach oleju. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Wszystkie składniki połączyć, oprószyć pieprzem i solą jeśli trzeba, wlać resztę oleju i dobrze wymieszać. Sałatka stanowi doskonały dodatek do ryb i wszelkich chudych mięs.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję