menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, zmiksować z jogurtem. Obrane ze skórki brzoskwinie przeciąć na połówki (usunąć pestki), pokroić w kostkę, rozłożyć do kompotierek (część zostawić do dekoracji) i zalać tężejącym jogurtem. Wstawić do lodówki. Gdy deser zakrzepnie, udekorować odłożonymi kawałkami owocu.

ocena:

Deser brzoskwiniowo-jogurtowy

składniki

  • 40 dag (2 niepełne szklanki) jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
  • 4 łyżki galaretki pomarańczowej w proszku
  • 2 spore brzoskwinie lub nektarynki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, zmiksować z jogurtem. Obrane ze skórki brzoskwinie przeciąć na połówki (usunąć pestki), pokroić w kostkę, rozłożyć do kompotierek (część zostawić do dekoracji) i zalać tężejącym jogurtem. Wstawić do lodówki. Gdy deser zakrzepnie, udekorować odłożonymi kawałkami owocu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję