menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Miksujemy ze sobą twarożek, majonez lub jogurt albo śmietanę, filety anchois i żółtka jaja ugotowanego na twardo. Dodajemy ew. łyżkę zalewy z filetów anchois. Następnie krem doprawiamy sokiem z cytryny, przyprawami, a na końcu mieszamy z drobno posiekanym białkiem i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

ocena:

Dip z anchois

składniki

  • 200 g twarożku lub serka homogenizowanego
  • 50 g filetów anchois z puszki lub słoiczka
  • 100 ml majonezu, śmietany albo jogurtu
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Miksujemy ze sobą twarożek, majonez lub jogurt albo śmietanę, filety anchois i żółtka jaja ugotowanego na twardo. Dodajemy ew. łyżkę zalewy z filetów anchois. Następnie krem doprawiamy sokiem z cytryny, przyprawami, a na końcu mieszamy z drobno posiekanym białkiem i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję