menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Włoszczyznę obierz i pokrój w kostkę . Zalej warzywa wywarem i zagotuj na małym ogniu.
Ziemniaki obierz pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Kiedy ziemniaki zmiękną dodaj sok z cytryny i śmietanę (nie wlewaj śmietany do gotującej zupy).
Koperek opłucz i posiekaj ale niezbyt dokładnie. Dodaj do zupy, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłącz i podawaj od razu z kawałkami mięsa.

ocena:

Klasyczna zupa koperkowa

składniki

  • 2 l wywaru mięsnego 
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 1 duży pęczek lub 2 mniejsze koperku
  • 500 g ziemniaków
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka mała
  • ćwiartka selera
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Włoszczyznę obierz i pokrój w kostkę . Zalej warzywa wywarem i zagotuj na małym ogniu.
Ziemniaki obierz pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Kiedy ziemniaki zmiękną dodaj sok z cytryny i śmietanę (nie wlewaj śmietany do gotującej zupy).
Koperek opłucz i posiekaj ale niezbyt dokładnie. Dodaj do zupy, wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem. Wyłącz i podawaj od razu z kawałkami mięsa.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję