menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę gotować z cukrem, soda, masłem i rozerwana laska wanilii na małym ogniu w szerokim rondlu. Gdy masa zacznie gęstnieć wyjąć wanilie. Masę utrzeć i wylać na blaszkę cienko posmarowana oliwa. Zostawić żeby trochę stwardniała. Przed zupełnym stężeniem pokroić nożem maczanym w gorącej wodzie na prostokątne lub kwadratowe kawałeczki.

ocena:

Domowe krówki

składniki

  • 225 ml śmietanki 9%
  • 500 g cukru
  • pół laski wanilii
  • szczypta sody oczyszczonej
  • 200 g masła

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Śmietanę gotować z cukrem, soda, masłem i rozerwana laska wanilii na małym ogniu w szerokim rondlu. Gdy masa zacznie gęstnieć wyjąć wanilie. Masę utrzeć i wylać na blaszkę cienko posmarowana oliwa. Zostawić żeby trochę stwardniała. Przed zupełnym stężeniem pokroić nożem maczanym w gorącej wodzie na prostokątne lub kwadratowe kawałeczki.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję