menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotować ciasto makaronowe, rozwałkować, pokrajać łazanki. Ugotować je w duzej ilości osolonej wody. Twarożek homogenizowany wymieszać z surowymi jajkami, dodać sól, kminek, posiekaną natkę, wymieszać z ugotowanymi łazankami. Połową masła wysmarować naczynie do zapiekania, wsypać bułkę tarta. Wyłożyć łazanki z twarożkiem do naczynia, skropić pozostałym tłuszczem, posypać bułka tartą i zapiec. Smakuje wspaniale z surówką z marchwi.

ocena:

Domowe łazanki zapiekane z twarogiem

składniki

  • 20 dag maki
  • 2 jajka
  • 3-4 łyżek wody
  • sól
  • 1 op. twarożku homogenizowanego
  • 2 jajka
  • pół łyżeczki kminku
  • szczypta pieprzu
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 4 dag masła
  • 2 łyżki bułki tartej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotować ciasto makaronowe, rozwałkować, pokrajać łazanki. Ugotować je w duzej ilości osolonej wody. Twarożek homogenizowany wymieszać z surowymi jajkami, dodać sól, kminek, posiekaną natkę, wymieszać z ugotowanymi łazankami. Połową masła wysmarować naczynie do zapiekania, wsypać bułkę tarta. Wyłożyć łazanki z twarożkiem do naczynia, skropić pozostałym tłuszczem, posypać bułka tartą i zapiec. Smakuje wspaniale z surówką z marchwi.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję