menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z połowy cytryny i limonki wyciskamy sok. Filety delikatnie nacieramy solą, pieprzem, suszoną skórką cytryny i natką pietruszki. Skrapiamy sokiem z cytryny i limonki, zawijamy folią i wkładamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny, (rybę należy wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem). Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i smażymy filety po dwie minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprzem i dekorujemy plasterkami cytryny i limonki. Smacznego

ocena:

Dorada … czyli mahi mahi

składniki

  • 1 kg filetów z dorady
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu
  • 1 łyżeczka drobno startej suszonej skórki z cytryny
  • 2 łyżeczki suchej natki pietruszki
  • 2 łyżki masła
  • 6 łyżek oliwy
  • 1 cytryna
  • 1 limonka
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Z połowy cytryny i limonki wyciskamy sok. Filety delikatnie nacieramy solą, pieprzem, suszoną skórką cytryny i natką pietruszki. Skrapiamy sokiem z cytryny i limonki, zawijamy folią i wkładamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny, (rybę należy wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem). Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i smażymy filety po dwie minuty z każdej strony na mocno rozgrzanym tłuszczu. Doprawiamy solą, pieprzem i dekorujemy plasterkami cytryny i limonki. Smacznego

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję