menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Doradę patroszymy i skrobiemy. Zostawiamy głowę po uprzednim usunięciu skrzeli. Rybę płuczemy pod pod wodą, po czym nacinamy w poprzek co 4-5 centymetrów. Następne doradę smarujemy oliwą i solidnie posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą – także w środku. Grillujemy 10-15 minut. Na końcu skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowaną doradę możemy również usmażyć na patelni.

ocena:

Dorada z rusztu

składniki

  • 4 dorady
  • 2 cytryny
  • 4 łyżki oliwy
  • pieprz różnokolorowy
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Doradę patroszymy i skrobiemy. Zostawiamy głowę po uprzednim usunięciu skrzeli. Rybę płuczemy pod pod wodą, po czym nacinamy w poprzek co 4-5 centymetrów. Następne doradę smarujemy oliwą i solidnie posypujemy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą – także w środku. Grillujemy 10-15 minut. Na końcu skrapiamy sokiem z cytryny. Tak przygotowaną doradę możemy również usmażyć na patelni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję