menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 230°C funkcja „góra-dół”. Dorsza podziel na 4 równe kawałki, dopraw solą i pieprzem. Za pomocą blendera zmiksuj: czerstwe pieczywo, płatki migdałowe, posiekane zioła, skórkę z cytryny oraz oliwę z oliwek. Panierka powinna być nie za drobna, o nieregularnej strukturze. Rybę ułóż skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dorsza posmaruj dość obficie musztardą. Na każdy kawałek nałóż porcję ziołowej panierki. Rybę piecz w górnej części piekarnika przez 10-12 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

ocena:

Dorsz pieczony z ziołową panierką

składniki

  • 600 g filetu z dorsza ze skórka
  • 2 kromki czerstwego pieczywa, można także użyć grzanek
  • 3 łyżki płatków migdałowych
  • 3 łyżki ulubionych posiekanych ziół, ja użyłem koperku, natki i szczypiorku
  • skórka otarta z 1 cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej Roleski
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Piekarnik rozgrzej do 230°C funkcja „góra-dół”. Dorsza podziel na 4 równe kawałki, dopraw solą i pieprzem. Za pomocą blendera zmiksuj: czerstwe pieczywo, płatki migdałowe, posiekane zioła, skórkę z cytryny oraz oliwę z oliwek. Panierka powinna być nie za drobna, o nieregularnej strukturze. Rybę ułóż skórą do dołu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch dorsza posmaruj dość obficie musztardą. Na każdy kawałek nałóż porcję ziołowej panierki. Rybę piecz w górnej części piekarnika przez 10-12 minut. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję