menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę przekroić na pół , najpierw poszatkować jedną połówkę , 1 jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cebulę pokrojoną w plasterki dodać troszkę kwasku to samo zrobić z drugą połówką Bardzo ważne jest aby skwasić kapustę i dobrze wymieszać .dodać olej i dusić pod przykryciem aż do miękkości w razie potrzeby podlewać wodą aby się nie przypaliła na końcu przyprawić solą można dodać octu wedle uznania.

ocena:

Duszona czerwona kapusta

składniki

  • średnia główka czerwonej kapusty
  • 2 jabłka
  • 2 cebule
  • 1 łyżeczkę płaską kwasku cytrynowego
  • ew,ocet winny
  • sól
  • 3 łyżki oleju

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kapustę przekroić na pół , najpierw poszatkować jedną połówkę , 1 jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać cebulę pokrojoną w plasterki dodać troszkę kwasku to samo zrobić z drugą połówką Bardzo ważne jest aby skwasić kapustę i dobrze wymieszać .dodać olej i dusić pod przykryciem aż do miękkości w razie potrzeby podlewać wodą aby się nie przypaliła na końcu przyprawić solą można dodać octu wedle uznania.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję