menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mirabelki umyj i wypestkuj (można także pestki wyławiać podczas smażenia kiedy owoce się rozgotują). Do garnka wlej rum wsyp cukier, podgrzej na średnim ogniu i poczekaj aż zacznie się tworzyć coś na kształt karmelu. Wsyp owoce gotuj na małym ogniu około 3 godziny, mieszaj od czasu do czasu aby nie przywarły. Gorący dżem przełóż do wyparzonych suchych słoiczków, odwróć do góry dnem i pozostaw do wystygnięcia.

ocena:

Dżem mirabelkowy z rumem

składniki

  • 2 kg dojrzałych mirabelek
  • 700 g cukru
  • 100 ml rumu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mirabelki umyj i wypestkuj (można także pestki wyławiać podczas smażenia kiedy owoce się rozgotują). Do garnka wlej rum wsyp cukier, podgrzej na średnim ogniu i poczekaj aż zacznie się tworzyć coś na kształt karmelu. Wsyp owoce gotuj na małym ogniu około 3 godziny, mieszaj od czasu do czasu aby nie przywarły. Gorący dżem przełóż do wyparzonych suchych słoiczków, odwróć do góry dnem i pozostaw do wystygnięcia.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję