menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cielęcinę kroimy w poprzek włókien na kotlety i rozbijamy je tłuczkiem zwilżonym zimną wodą. Mieszamy tymianek, rozmaryn, parę kropli oleju, trochę białego wina, posiekany czosnek, sól i pieprz. Otrzymaną pastą smarujemy kotlety i odkładamy na 30 minut, żeby przeszły aromatem przypraw. Eskalopki smażymy na oleju z obu stron i przekładamy na talerz. Następnie podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, wlewamy wino, mieszamy, wkładamy eskalopki i jeszcze chwilę dusimy.

ocena:

Eskalopki cielęce

składniki

  • 500 g cielęciny – na sznycle
  • 1 czerwona cebula
  • 4 obrane ząbki czosnku
  • 250 ml białego wytrawnego wina
  • 1 główka sałaty
  • tymianek, rozmaryn, słodka papryka mielona
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cielęcinę kroimy w poprzek włókien na kotlety i rozbijamy je tłuczkiem zwilżonym zimną wodą. Mieszamy tymianek, rozmaryn, parę kropli oleju, trochę białego wina, posiekany czosnek, sól i pieprz. Otrzymaną pastą smarujemy kotlety i odkładamy na 30 minut, żeby przeszły aromatem przypraw. Eskalopki smażymy na oleju z obu stron i przekładamy na talerz. Następnie podsmażamy obraną i posiekaną cebulę, wlewamy wino, mieszamy, wkładamy eskalopki i jeszcze chwilę dusimy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję