menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułkę moczymy w mleku. Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni. Obsmażamy podroby, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, rodzynki i wszystko razem chwilę dusimy. Przyprawiamy do smaku, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Łączymy z mielonym mięsem, żółtkami i lekkoubitymi białkami.

ocena:

Farsz do drobiu z mięsa 1

składniki

  • 300 g mielonego mięsa
  • 150 g podrobów
  • 1 bułka, 150 ml mleka
  • 2 cebule, 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka, 100 g rodzynek
  • 100 g słoniny
  • po 2 łyżeczki: majeranku i tymianku, po szczypcie estragonu i rozmarynu
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułkę moczymy w mleku. Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni. Obsmażamy podroby, dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, rodzynki i wszystko razem chwilę dusimy. Przyprawiamy do smaku, studzimy i przepuszczamy przez maszynkę. Łączymy z mielonym mięsem, żółtkami i lekkoubitymi białkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję