menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę mannę gotujemy w niewielkiej ilości wody. Wątróbkę sparzamy wrzątkiem, drobno siekamy i dodajemy kaszę. Przyprawiamy, dodajemy żółtko i lekko ubite białko. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy.

ocena:

Farsz do drobiu z wątróbki i kaszy manny

składniki

  • 300 g wątróbki drobiowej
  • 100 g kaszy manny (nieco ponad pół szklanki)
  • 150 ml białego wina
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka ziół suszonych: bazylii, rozmaryny, tymianku i rozmarynu
  • szczypta mięty
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę mannę gotujemy w niewielkiej ilości wody. Wątróbkę sparzamy wrzątkiem, drobno siekamy i dodajemy kaszę. Przyprawiamy, dodajemy żółtko i lekko ubite białko. Wszystko razem dokładnie wyrabiamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję