X

Czego szukasz?

Przepis
DróbPotrawy mięsne

Farsz do drobiu z wątróbki

Składniki

  • 400 g wątróbki drobiowej
  • 1 bułka
  • 150 ml mleka
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 jajo, masło
  • sól, pieprz
  • ew. 1 łyżka tartej bułki

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w mleku. Masło ucieramy z żółtkiem, dodajemy posiekaną wątróbkę i dalej razem ucieramy. Dodajemy do masy odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Na koniec dodajemy lekko ubite białka i ewentualnie, jeśli nadzienie jest za rzadkie, trochę tartej bułki. Wszystko razem wyrabiamy.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również