menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułkę moczymy w mleku. Masło ucieramy z żółtkiem, dodajemy posiekaną wątróbkę i dalej razem ucieramy. Dodajemy do masy odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Na koniec dodajemy lekko ubite białka i ewentualnie, jeśli nadzienie jest za rzadkie, trochę tartej bułki. Wszystko razem wyrabiamy.

ocena:

Farsz do drobiu z wątróbki

składniki

  • 400 g wątróbki drobiowej
  • 1 bułka
  • 150 ml mleka
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 jajo, masło
  • sól, pieprz
  • ew. 1 łyżka tartej bułki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Bułkę moczymy w mleku. Masło ucieramy z żółtkiem, dodajemy posiekaną wątróbkę i dalej razem ucieramy. Dodajemy do masy odciśniętą bułkę, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Na koniec dodajemy lekko ubite białka i ewentualnie, jeśli nadzienie jest za rzadkie, trochę tartej bułki. Wszystko razem wyrabiamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję