menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę ucieramy z surowym jajkiem, następnie rozkładamy ją na stolnicy do wysuszenia, tak, żeby ziarenka się nie zlepiały. Następnie gotujemy kaszkę na sypko, dodajemy łyżkę smalcu lub masła i pozostawiamy do ostygnięcia. Wątróbkę, płucka, nerki oraz słoninę drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy mięso oraz dwa jaja. Na koniec doprawiamy i wlewamy wywar. Dokładnie mieszamy.

ocena:

Farsz do nadziewania prosięcia z kaszą krakowską

składniki

  • 2 szklanki kaszy krakowskiej
  • 3 jajka
  • wątróbka, płucka i nerki z prosięcia
  • 120 g słoniny gotowanej
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 150 ml wywaru (może być z kostki)
  • pół łyżeczki majeranku
  • gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Kaszę ucieramy z surowym jajkiem, następnie rozkładamy ją na stolnicy do wysuszenia, tak, żeby ziarenka się nie zlepiały. Następnie gotujemy kaszkę na sypko, dodajemy łyżkę smalcu lub masła i pozostawiamy do ostygnięcia. Wątróbkę, płucka, nerki oraz słoninę drobno siekamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na maśle. Dodajemy mięso oraz dwa jaja. Na koniec doprawiamy i wlewamy wywar. Dokładnie mieszamy.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję