menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wątróbkę płuczemy, sparzamy i drobno siekamy lub przepuszczamy przez maszynkę. Płucka gotujemy, studzimy i mielimy. Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni. Słoninę, wątróbkę i płucka przepuszczamy przez maszynkę lub siekamy wraz z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką. Ucieramy masło z żółtkami na puszystą masę, wsypujemy tartą bułkę, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec wsypujemy opłukane i osączone rodzynki, migdały pokrojone w paseczki oraz cukier. Mieszamy, dokładamy posiekaną masę mięsną. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z farszem na samym końcu.

ocena:

Farsz do nadziewania prosięcia z rodzynkami

składniki

  • wątróbka, serce i płucka z prosięcia
  • 120 g słoniny gotowanej
  • 1 łyżka masła
  • 6 jajek
  • 1 bułka
  • szklanka tartej bułki
  • 120 g rodzynek
  • 100 g sparzonych migdałów
  • 1 łyżeczka cukru
  • gałka muszkatołowa, sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wątróbkę płuczemy, sparzamy i drobno siekamy lub przepuszczamy przez maszynkę. Płucka gotujemy, studzimy i mielimy. Słoninę kroimy w kostkę i topimy na patelni. Słoninę, wątróbkę i płucka przepuszczamy przez maszynkę lub siekamy wraz z namoczoną wcześniej i odciśniętą bułką. Ucieramy masło z żółtkami na puszystą masę, wsypujemy tartą bułkę, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na koniec wsypujemy opłukane i osączone rodzynki, migdały pokrojone w paseczki oraz cukier. Mieszamy, dokładamy posiekaną masę mięsną. Białka ubijamy na sztywną pianę i delikatnie mieszamy z farszem na samym końcu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję