X

Czego szukasz?

Przepis
Dania główneWieprzowina

Błyskawiczna fasolka po bretońsku z frankfurterkami

Za oknem mamy zimę, więc zimno, szaro, buro, ponuro. Zostaje nam pocieszanie się jedzeniem 🙂 Ja dzisiaj mam dla Was pyszny, treściwy, rozgrzewający obiad. Błyskawiczna fasolka po bretońsku z frankfurterkami to idealny zimowy posiłek, który zasmakuje wszystkim. Bardzo lubię fasolę w tej wersji, ten smak jest ze mną od czasów dzieciństwa. 

Błyskawiczna fasolka po bretońsku z frankfurterkami

Składniki:

  • 1 opakowanie frankfurterek surowych Balcerzak
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 4 ząbki czosnku
  • 400 ml passaty pomidorowej
  • 100 ml wody
  • 1 łyżka suszonego majeranku
  • 1 łyżka papryki słodkiej mielonej
  • 2 puszki fasoli białej
  • 2 łyżki oleju roślinnego np. rzepakowego
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Krok 1:

Na patelni rozgrzej olej roślinny. Następnie dodaj frankfurterki pokrojone w plasterki, smaż z dwóch stron aż będą rumiane.

Krok 2:

Następnie wsyp cebulę pokrojoną w kostkę oraz czosnek posiekany w płatki. Smaż 2-3 minuty mieszając od czasu do czasu.

Krok 3:

Dodaj passatę, następnie wodę oraz fasolę z puszki, dopraw solą i pieprzem.

Krok 4:

Następnie wsyp przyprawy majeranek i paprykę w proszku.

Krok 5:

Całość gotuj na małym ogniu 10 minut, aż wszystkie smaki się połączą. Podawaj z ulubionym pieczywem.

Więcej pysznych, propozycji na dania główne znajdziesz >> TUTAJ <<

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami znajdź mnie na Intagramie.

Udostępnij!

Wasze komentarze

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również