menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolę namoczyć i pozostawić najlepiej na całą noc. Gotować w wodzie, w której się moczyła dodając sól. Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać paprykę. Cebulę dodać do gotującej się fasoli i gotować tak długo, aż większość wody wyparuje. Podawać jak fasola będzie miękka.

ocena:

Fasolka po węgiersku

składniki

  • 50 dag białej fasoli
  • 50 g tłuszczu
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżeczka papryki mielonej
  • 2 łyżeczki soli

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolę namoczyć i pozostawić najlepiej na całą noc. Gotować w wodzie, w której się moczyła dodając sól. Cebulkę pokroić w kostkę, podsmażyć na tłuszczu, dodać paprykę. Cebulę dodać do gotującej się fasoli i gotować tak długo, aż większość wody wyparuje. Podawać jak fasola będzie miękka.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję