menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolkę obrać, ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni roztopić masło, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i chwilę dusić. Dodać bułkę tartą, wymieszać, dodać fasolkę, przyprawić do smaku, wymieszać i serwować.

ocena:

Fasolka z tartą bułką

składniki

  • 500 g fasolki żółtej lub zielonej
  • 100 g masła
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Fasolkę obrać, ugotować do miękkości w osolonej wodzie i odcedzić. Na patelni roztopić masło, dodać wyciśnięty przez praskę czosnek i chwilę dusić. Dodać bułkę tartą, wymieszać, dodać fasolkę, przyprawić do smaku, wymieszać i serwować.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję