menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki mundurkach ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź i zostaw aby odparowały i ostygły.
Kapustę posiekaj na drobniejsze kawałki i obgotuj z żurawiną w wywarze warzywnym przez 1 godzinę.
Karmazyna dopraw solą i pieprzem. Skrop olejem i piecz na papierze do pieczenia przez 20-25 minut w temperaturze 150°C.
Na patelni rozpuść masło i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj oczyszczone wilgotną ściereczką kapelusze podgrzybków.
Podsmaż przez 7 minut aż grzyby będą miękkie, pod koniec dodaj tymianek. Wystudzone ziemniaki pokrój w centymetrowe talarki i podsmaż na oleju na złoto.
Na talerz poukładaj usmażone ziemniaki, następnie kapustę z żurawiną i łyżkę podgrzybków. Na samą górę filecik z karmazyna. Całość posyp posiekaną natką pietruszk

ocena:

Filet z karmazyna z kapustą kiszoną z żurawiną i podgrzybkami

składniki

  • 500 g filetów z karmazyna
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 100 g suszonej żurawiny
  • 250 ml wywaru warzywnego
  • 250 g świeżych kapeluszy z podgrzybków
  • 1 mała cebula
  • 4 ziemniaki (600 g)
  • szczypta tymianku suszonego
  • pół pęczka natki pietruszki
  • 3 łyżki oleju
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ziemniaki mundurkach ugotuj w osolonej wodzie na półtwardo. Odcedź i zostaw aby odparowały i ostygły.
Kapustę posiekaj na drobniejsze kawałki i obgotuj z żurawiną w wywarze warzywnym przez 1 godzinę.
Karmazyna dopraw solą i pieprzem. Skrop olejem i piecz na papierze do pieczenia przez 20-25 minut w temperaturze 150°C.
Na patelni rozpuść masło i zeszklij pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj oczyszczone wilgotną ściereczką kapelusze podgrzybków.
Podsmaż przez 7 minut aż grzyby będą miękkie, pod koniec dodaj tymianek. Wystudzone ziemniaki pokrój w centymetrowe talarki i podsmaż na oleju na złoto.
Na talerz poukładaj usmażone ziemniaki, następnie kapustę z żurawiną i łyżkę podgrzybków. Na samą górę filecik z karmazyna. Całość posyp posiekaną natką pietruszk

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję