menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek posiekaj, czosnek dodatkowo utrzyj z odrobiną soli. W rondlu rozgrzej olej, zeszklij na nim cebule z czosnkiem, dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak i całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Gdy szpinak przestygnie dodaj do niego pokruszoną fetę i wymieszaj. Filety z łososia przekrój na pół z boku, ale nie rozcinając do końca. W powstałą kieszeń włóż szpinak wymieszany z fetą. Filet oprósz solą, pieprzem posmaruj olejem i zapiecz 20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Podawaj z ziemniakami puree i surówkami.

ocena:

Filet z łososia faszerowany fetą i szpinakiem

składniki

  • 4 filety z łososia po ok. 130 g
  • 400 g szpinaku
  • 100 g sera feta
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml oleju
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Cebulę i czosnek posiekaj, czosnek dodatkowo utrzyj z odrobiną soli. W rondlu rozgrzej olej, zeszklij na nim cebule z czosnkiem, dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak i całość dopraw solą i pieprzem do smaku. Gdy szpinak przestygnie dodaj do niego pokruszoną fetę i wymieszaj. Filety z łososia przekrój na pół z boku, ale nie rozcinając do końca. W powstałą kieszeń włóż szpinak wymieszany z fetą. Filet oprósz solą, pieprzem posmaruj olejem i zapiecz 20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Podawaj z ziemniakami puree i surówkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję