X

Czego szukasz?

Przepis
Boże NarodzenieRyby

Filet z łososia faszerowany fetą i szpinakiem

Łosoś to bez wątpienia jedna z moich ulubionych ryb, przez co dość często wybieram ją do naszego tygodniowego menu. Staram się urozmaicać jej podanie, żeby nie znudziła się dziewczynkom. Dzisiaj mam dla Was filet z łososia faszerowany fetą i szpinakiem. To połączenie wyszło super, dzięki szpinakowi ryba pomimo pieczenia jest wilgotna, delikatna, aż rozpływa się w ustach. Koniecznie spróbujcie!

Filet z łososia faszerowany fetą i szpinakiem

Składniki:

  • 4 filety z łososia po ok. 130 g
  • 400 g szpinaku np. mrożonego
  • 100 g sera feta
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 ml oleju np. rzepakowego
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Cebulę i czosnek posiekaj, czosnek dodatkowo utrzyj z odrobiną soli. Następnie w rondlu rozgrzej olej, zeszklij na nim cebule z czosnkiem, dodaj rozmrożony i odciśnięty szpinak i całość dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 2:

Gdy szpinak przestygnie dodaj do niego pokruszoną fetę, następnie wymieszaj.

Krok 3:

Filety z łososia przekrój na pół z boku, ale nie rozcinając do końca. Następnie w powstałą kieszeń włóż szpinak wymieszany z fetą.

Krok 4:

Filet oprósz solą, pieprzem posmaruj olejem. Na koniec zapiecz 20 minut w nagrzanym do 180°C piekarniku. Podawaj z ziemniakami puree i surówkami.

Więcej inspiracji na pyszne ryby znajdziesz >> TUTAJ <<

Bądź na bieżąco z moimi przepisami, zapraszam na Instagram.

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również