menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jeżeli gotujemy rosół z korpusów kurczaka lub indyka, wówczas dokupujemy 500 g piersi z kurczaka lub indyka, a skórę obieramy z ugotowanych korpusów. Ugotowane w rosole mięso, skórę, żołądki kroimy w paski. Warzywa obieramy i również kroimy w paski. Imbir zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut, późnej zlewamy do zupy tylko wodę imbirową. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia oprószamy mąką. Wszystkie składniki dodajemy do rosołu, przyprawiamy. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Można dosypać szczyptę mielonego kminku.

ocena:

Flaczki z drobiu

składniki

  • 1,5 l rosołu drobiowego, pół ugotowanej kury
  • 250 g ugotowanych żołądków drobiowych
  • 250 g marchewki
  • 150 g selera
  • 1 łyżka majeranku
  • pół łyżeczki imbiru mielonego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • ostra papryka
  • sól, pieprz
  • można dodać szczyptę mielonego kminku

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Jeżeli gotujemy rosół z korpusów kurczaka lub indyka, wówczas dokupujemy 500 g piersi z kurczaka lub indyka, a skórę obieramy z ugotowanych korpusów. Ugotowane w rosole mięso, skórę, żołądki kroimy w paski. Warzywa obieramy i również kroimy w paski. Imbir zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut, późnej zlewamy do zupy tylko wodę imbirową. Na patelni rozgrzewamy masło i przesmażamy pokrojone warzywa. Pod koniec smażenia oprószamy mąką. Wszystkie składniki dodajemy do rosołu, przyprawiamy. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Można dosypać szczyptę mielonego kminku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję