menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu rozgrzewamy ser Mascarpone, wsypujemy cukier i mieszamy do czasu gdy cukier się rozpuści. Następnie dodajemy pozostałe dodatki, jeszcze chwilę podgrzewamy i przelewamy do podgrzewanego naczynia do fondue. To fondue świetnie nadaje się do białego pieczywa.

ocena:

Fondue z mascarpone

składniki

  • 250 g sera mascarpone
  • 1,5 łyżki cukry
  • 1 łyżka likieru Amaretto
  • pół łyżeczki soku pomarańczowego
  • pół łyżeczki cynamonu
  • pół łyżeczki gałki muszkatołowej

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

W rondlu rozgrzewamy ser Mascarpone, wsypujemy cukier i mieszamy do czasu gdy cukier się rozpuści. Następnie dodajemy pozostałe dodatki, jeszcze chwilę podgrzewamy i przelewamy do podgrzewanego naczynia do fondue. To fondue świetnie nadaje się do białego pieczywa.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję