X

Czego szukasz?

Przepis
Przekąski na ciepłoWielkanoc

Fritatta z białą kiełbasą

Wielkanoc to czas, gdy w naszych domach króluje biała kiełbasa. Żurek, barszcz biały, grillowana kiełbasa, kiełbasa z cebulą i mógłbym tak wymieniać i wymieniać.. ale ja dzisiaj  mam dla Was kolejny pomysł na wykorzystanie tego świątecznego przysmaku. Fritatta z białą kiełbasą to przepyszna propozycja, która na pewno zachwyci Twoich domowników oraz gości. I pamiętaj daj mi znać w komentarzu pod przepisem jak danie Ci smakowało. 

Fritatta z białą kiełbasą

Składniki:

  • 8 jajek
  • 150 g białej kiełbasy
  • 50 g suszonych pomidorów
  • 50 g żółtego sera
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Krok 1:

Kiełbasa biała, jeśli jest surowa sparz przez 5-10 minut we wrzątku. Odstaw niech przestygnie.

Krok 2:

Następnie kiełbasę białą i pomidory suszone pokrój w paski, natkę pietruszki posiekaj, a ser zetrzyj na tarce na małych oczkach. 

Krok 3:

Naczynie żaroodporne dokładnie wysmaruj oliwą.

Krok 4:

Jajka dobrze roztrzep, następnie wymieszaj je z pozostałymi składnikami.

Krok 5:

Masę wlej delikatnie do naczynia do zapiekania i wstaw na 20-30 minut do nagrzanego do 180°C piekarnika. Potrawę można jeść na ciepło lub np. w temperaturze pokojowej z sałatą zieloną lub sałatką grecką.

Jeśli chcesz być na bieżąco z moimi przepisami zapraszam na Instagram i Facebook.

Więcej przepisów wielkanocnych znajdziesz >> TUTAJ <<

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Sprawdź również