menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żelatynę wrzucamy do 4 łyżek wody, żeby napęczniała. Resztę wody gotujemy z cukrem. Zdejmujemy garnek z wodą z ognia i dodajemy żelatynę oraz kawę. Mieszamy tak długo, aż żelatyna się rozpuści. Studzimy i rozlewamy do salaterek. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę podajemy z bitą śmietaną.

ocena:

Galaretka kawowa

składniki

  • 2 łyżki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżki żelatyny
  • 600 ml wody
  • 100 g cukru pudru

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Żelatynę wrzucamy do 4 łyżek wody, żeby napęczniała. Resztę wody gotujemy z cukrem. Zdejmujemy garnek z wodą z ognia i dodajemy żelatynę oraz kawę. Mieszamy tak długo, aż żelatyna się rozpuści. Studzimy i rozlewamy do salaterek. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę podajemy z bitą śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję