menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Porzeczki płuczemy, zalewamy litrem wody i gotujemy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy 4 łyżkach wody, a gdy napęcznieje dodajemy ją do gorącego soku z porzeczek. Mieszamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Podajemy galaretkę z bitą śmietaną.

ocena:

Galaretka porzeczkowa

składniki

  • 500 g czarnej porzeczki
  • 50 g cukru
  • 250 ml śmietany 30%
  • 2 łyżki cukru pudru do śmietany
  • 3 łyżki żelatyny

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Porzeczki płuczemy, zalewamy litrem wody i gotujemy z cukrem. Żelatynę rozpuszczamy 4 łyżkach wody, a gdy napęcznieje dodajemy ją do gorącego soku z porzeczek. Mieszamy, aż żelatyna całkowicie się rozpuści. Wlewamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Podajemy galaretkę z bitą śmietaną.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję