menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wodę gotujemy z solą i kminkiem, po czym wrzucamy do niej chleb pokrojony w kostkę. Gotujemy tak długo, aż chleb rozgotuje się całkowicie. Do gorącej zupy wlewamy stopniowo roztrzepane jaja, ciągle mieszając. Całość zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło i sól do smaku. Podajemy na gorąco.

ocena:

Germuszka

składniki

  • 6 kromek chleba
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka kminku
  • 2 l wody
  • sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Wodę gotujemy z solą i kminkiem, po czym wrzucamy do niej chleb pokrojony w kostkę. Gotujemy tak długo, aż chleb rozgotuje się całkowicie. Do gorącej zupy wlewamy stopniowo roztrzepane jaja, ciągle mieszając. Całość zagotowujemy, zdejmujemy z ognia, dodajemy masło i sól do smaku. Podajemy na gorąco.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję