menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oskubaną, oczyszczoną gęś pokrój na części. Oprósz solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami. Cebulę pokrój w talarki, stopn w brytfance masło. Do tłuszczu włóż cebulę i mięso gęsi, następnie piecz około 60 minut w nagrzanym piekarniku. Usuń goździki, do powstałego sosu dodaj mąkę, rozprowadź wodą i zagotuj. Mięso zalej sosem. Możesz podawać na zimno i na ciepło.

ocena:

Gęś pieczona po kurpiowsku

składniki

  • 1 gęś
  • kilka goździków
  • jedna duża cebula
  • 40g masła
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Oskubaną, oczyszczoną gęś pokrój na części. Oprósz solą i pieprzem. Każdy kawałek mięsa naszpikuj goździkami. Cebulę pokrój w talarki, stopn w brytfance masło. Do tłuszczu włóż cebulę i mięso gęsi, następnie piecz około 60 minut w nagrzanym piekarniku. Usuń goździki, do powstałego sosu dodaj mąkę, rozprowadź wodą i zagotuj. Mięso zalej sosem. Możesz podawać na zimno i na ciepło.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję