menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotować w małej ilości wody pokrojone w kosteczkę gęsie żołądki z włoszczyzną i przyprawami. Po ugotowaniu przełożyć je do salaterki.Udekorować warzywami , można dać także groszek konserwowy i posiekane jajko na twardo. Przygotować klarowny bulion z żelatyną. Zalać mięso i zastudzić w lodówce.. Podawać z pieczywem i sokiem z cytryny.

ocena:

Gęsie żołądki w galarecie

składniki

  • 1 kg żołądków gęsich
  • 1 włoszczyzna bez kapusty
  • przyprawy jak do rosołu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotować w małej ilości wody pokrojone w kosteczkę gęsie żołądki z włoszczyzną i przyprawami. Po ugotowaniu przełożyć je do salaterki.Udekorować warzywami , można dać także groszek konserwowy i posiekane jajko na twardo. Przygotować klarowny bulion z żelatyną. Zalać mięso i zastudzić w lodówce.. Podawać z pieczywem i sokiem z cytryny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję