menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pokruszony lód wrzucamy do shakera. Dodajemy gin, sok z cytryny i cukier. Energicznie mieszamy około 30 sekund. Przecedzamy do mocno oziębionej szklanki typu highball. Dopełniamy zmrożoną wodą sodową, według upodobania w stosunku 1:1 lub 1:2. delikatnie mieszamy przed podaniem. Dekorujemy plasterkiem cytryny. Serwujemy między posiłkami.

ocena:

Gin Fizz

składniki

  • 50 ml ginu wytrawnego (Gordon’s Dry Gin)
  • 20 ml soku cytryny
  • 70 lub 140 ml wody sodowej
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  • 3 kostki lodu
  • plasterek cytryny – do dekoracji

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Pokruszony lód wrzucamy do shakera. Dodajemy gin, sok z cytryny i cukier. Energicznie mieszamy około 30 sekund. Przecedzamy do mocno oziębionej szklanki typu highball. Dopełniamy zmrożoną wodą sodową, według upodobania w stosunku 1:1 lub 1:2. delikatnie mieszamy przed podaniem. Dekorujemy plasterkiem cytryny. Serwujemy między posiłkami.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję