menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż i kaszę zaparzamy krótko we wrzątku (około 7 minut). Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na kilku łyżkach oleju, mieszamy z surowym mięsem mielonym i ryżem oraz kaszą. Zawijamy w liście kapusty i formujemy gołąbki. Na dno rondla układamy kości i przykrywamy liśćmi kapusty. Układamy przygotowane gołąbki, zalewamy wodą z przyprawą typu Vegeta i olejem. Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny.

ocena:

Gołąbki z ryżem i kaszą jęczmienną (potrawa wołyńska)

składniki

  • 800 g ryżu
  • 200 g kaszy jęczmiennej
  • 1 kg mięsa mielonego (wieprzowego lub wołowo- wieprzowego)
  • 3 cebule (duże)
  • 2 główki kapusty (średnie) lub jedna większa
  • 1 kg kości
  • 250 g oleju
  • pieprz, sól

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ryż i kaszę zaparzamy krótko we wrzątku (około 7 minut). Odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na kilku łyżkach oleju, mieszamy z surowym mięsem mielonym i ryżem oraz kaszą. Zawijamy w liście kapusty i formujemy gołąbki. Na dno rondla układamy kości i przykrywamy liśćmi kapusty. Układamy przygotowane gołąbki, zalewamy wodą z przyprawą typu Vegeta i olejem. Gotujemy na małym ogniu przez 2 godziny.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję