menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy wrzątek do którego wrzucamy wszystkie przyprawy.
Wędzone golonki gotujemy do 3/4 ich miękkości. Po ugotowaniu zawijamy golonki w posmarowaną olejem folię aluminiową, pozostawiając na górze folię otwartą (formą przypomina to wysokie miseczki) i wlewamy do środka 1/3 butelki piwa.
Grillujemy w wysokiej temperaturze około 15 do 20 minut (lub w temperaturze średniej około 30 do 35 minut). Mięso powinno być miękkie i odchodzić od kości.

ocena:

Golonka wędzona, pieczona w piwie

składniki

  • 3 wędzone golonki
  • 2 liście laurowe
  • 4 ziarna angielskiego ziela
  • 1 łyżeczka ziaren jałowca
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 butelka dobrego jasnego piwa

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Przygotowujemy wrzątek do którego wrzucamy wszystkie przyprawy.
Wędzone golonki gotujemy do 3/4 ich miękkości. Po ugotowaniu zawijamy golonki w posmarowaną olejem folię aluminiową, pozostawiając na górze folię otwartą (formą przypomina to wysokie miseczki) i wlewamy do środka 1/3 butelki piwa.
Grillujemy w wysokiej temperaturze około 15 do 20 minut (lub w temperaturze średniej około 30 do 35 minut). Mięso powinno być miękkie i odchodzić od kości.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję