menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Golonki oskrob, opłucz, zalej wrzącą wodą,.Posól, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i powoli gotuj obracając i polewając co pewien czas piwem, aż będzie rumiana. Podawaj z pieczywem i surówką z kapusty prawie do miękkości. Wtedy włóż umytą, obraną włoszczyznę i dogotuj ją. Golonki wyjmij i po ostudzeniu wyluzuj z kości. Natomiast skórę natnij w kratkę i posyp kminkiem. Upiecz w gorącym piekarniku.

ocena:

Golonka

składniki

  • 2 golonki (przednie)
  • włoszczyzna ( 1 pęczek)
  • liść laurowy
  • po 5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu
  • 1,5 łyżki kminku
  • sól
  • 2 szklanki jasnego piwa do polewania

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Golonki oskrob, opłucz, zalej wrzącą wodą,.Posól, dodaj liść laurowy, ziele angielskie, pieprz i powoli gotuj obracając i polewając co pewien czas piwem, aż będzie rumiana. Podawaj z pieczywem i surówką z kapusty prawie do miękkości. Wtedy włóż umytą, obraną włoszczyznę i dogotuj ją. Golonki wyjmij i po ostudzeniu wyluzuj z kości. Natomiast skórę natnij w kratkę i posyp kminkiem. Upiecz w gorącym piekarniku.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję