menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotowane ziemniaki zemleć , dodać mąkę, sól i maślankę. Wyrobić ciasto na stolnicy, rozwałkować, formować owalne placki o grubości 1 cm. Piec na blaszce w temp.160 stopni C. Podawać na ciepło z bryndzą.

ocena:

Góralski Moskol

składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 1 łyżka soli
  • 1 szklanka maślanki
  • 1/2 kg mąki

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Ugotowane ziemniaki zemleć , dodać mąkę, sól i maślankę. Wyrobić ciasto na stolnicy, rozwałkować, formować owalne placki o grubości 1 cm. Piec na blaszce w temp.160 stopni C. Podawać na ciepło z bryndzą.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję