menu

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zielone śledzie obrać ze skóry, pokroić na 4 cm kawałki i układać w garnku warstwami na przemian z pokrojoną w plastry cebulą, trochę posolić i popieprzyć. W naczyniu połączyć olej, ocet, wodę, sól, cukier, przecier pomidorowy, przyprawy. Zalać tym śledzie i gotować ok. 20 min na małym ogniu.

ocena:

Gotowane zielone śledzie

składniki

1 kg filetów z zielonych śledzi
1/2 szklanki oleju
1/2 szklanki octu
1/2 szklanki wody
1 łyżka cukru
1 płaska łyżka soli
1 mały przecier pomidorowy
1 duża cebula
listek laurowy, ziele angielskie

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Zielone śledzie obrać ze skóry, pokroić na 4 cm kawałki i układać w garnku warstwami na przemian z pokrojoną w plastry cebulą, trochę posolić i popieprzyć. W naczyniu połączyć olej, ocet, wodę, sól, cukier, przecier pomidorowy, przyprawy. Zalać tym śledzie i gotować ok. 20 min na małym ogniu.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję