menu
fot. Mariusz Izdebski

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso lekko rozbij i przypraw solą oraz pieprzem. Cebulę i czosnek posiekaj. Połącz wszystkie pozostałe składniki i przygotuj z nich marynatę. Marynatę, bardzo dobrze wymieszaj a następnie zalej nią mięso i odstaw całość na kilka godzin w chłodne miejsce. Co godzinę mięso przemieszaj. Kotlety z karkówki odsącz z marynaty i piecz po 5-8 minut z każdej strony na dobrze rozgrzanym grillu. Potrawę podawaj z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami. Taką karkówkę możesz również przygotować na patelni.

ocena:

Grillowana karkówka barbecue

składniki

  • 600 g karkówki – 4 kotlety
  • 1 cebula
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka musztardy
  • po pół łyżeczki bazylii i tymianku
  • sól, pie

Sposób przyrządzania:

poziom skomplikowania:

Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania Poziom skomplikowania

Mięso lekko rozbij i przypraw solą oraz pieprzem. Cebulę i czosnek posiekaj. Połącz wszystkie pozostałe składniki i przygotuj z nich marynatę. Marynatę, bardzo dobrze wymieszaj a następnie zalej nią mięso i odstaw całość na kilka godzin w chłodne miejsce. Co godzinę mięso przemieszaj. Kotlety z karkówki odsącz z marynaty i piecz po 5-8 minut z każdej strony na dobrze rozgrzanym grillu. Potrawę podawaj z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami. Taką karkówkę możesz również przygotować na patelni.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. akceptuję